Огнена церемония

Хаван – Огнената церемония
Огнената церемония е древен ведически обичай за здраве, пречистване на участниците и на атмосферата. Тя е позната в различни форми на повечето древни цивилизации и от нея са дошли жертвоприношенията в огъня, курбаните, паленето на свещи и кандила в храмовете и дома, нашият народен обичай за прескачане на огъня и събирането около огъня и т.н.
По време на церемонията човек символично жертва негативните мисли, емоции и натрупвания, които е събрал и те изгарят в огъня. Приношението се извършва чрез жертване в огъня на пречистено масло, билки, ориз, сусам, плодове, сладкиши. Прави се и само символично приношение чрез жест. Всичко това е придружено от специално подбрани мантри – думи на силата, които увеличават въздействието на огъня и церемонията. След нея се чувстваме пречистени и обновени.
В Индия Огнената церемония е широко разпространен ритуал – в Северна Индия се нарича Хаван, а н Южна Индия – Хома. Произходът на думата идва от корена ху – пренасям в жертва, предлагам жертва. Церемонията се изпълнява в храмове, на открито или в домовете. Прави се за здраве, при сватба, рожден ден, големи празници. Огънят е един от петте елемента на Вселената.
Чрез Огнената церемония се премахва отрицателна енергия от нашите умове, разрушават се негативните матрици, унищожава се негативния ефект от недобронамерените дела и мисли на другите. Огнената церемония носи висша енергия на нашите умове и тела и създава почва за позитивно мислене и действия в живота. Помага за създаване на енергиен баланс. Помага също за просперитета и задоволяване на нуждите ни в материалния свят.
Огнената церемония призовава Божията благословия и милост в живота ни, събужда нашата позитивна енергия, изчиства нашия ум и тяло, а също и околната атмосфера.
Тази древна церемония помага и за установяване на мир и добронамереност на Земята и съдейства за намаляване последствията злотворните действия и замърсяването на нашата планета.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: